Brazilske pogačice od tapioke

Početna tačka neponovljivi brazilske gastronomije počinje kada su se portugalski kolonizatori naselili na tim prostorima i kada su zauzeli severni deo Brazila. 


brazilska jela

To je  bilo u 16 veku, i portugalci su sa sobom doneli,međutim ono što je jako bitno oni su došli. Naravno bez žena koje su u posle ili tadašnje starosedeoce indijanke da im pripremaju različitu hranu na različite načine. To jest na način koji je indijankama bio tada svojstvena tvoje pečenje na vatri i serviranje na palminom lišću to je jedna mala zanimljivost pre nego što krenem da pripremam ove brazilske lopticza koje mi treba nešto malo mleka zatim nešto malo ulja i sada cu da sve ovo lepo provri, a zatim ću ovu mešavinu pomešati sa brašnom, sa jajima, sa nekim sirom i sa nešto malo permezana. Ono što je specifičnost ovih Brazilskih loptica, jeste da se one prave od tapioke brašna od tapioke međutim Kod nas je zaista vrlo teško naći brašno od tapioke i ja sam danas rešio da ga zamenim sa običnim brašnom.


Naravno ukus neće biti isti ali princip je potpuno isti ako nađete bilo gde je brašno od tapioke slobodno napravite ove kuglice. Zaista su sjajne ono što treba da uradim jeste da stavim brašno unutra i da ga prelijem sa mešavinom belog mleka i ulja a zatim da pomesam i ostale sastojke naravno.

Jedno jaje i zatim, mekani sir iseći ću ga na kockice i sve ću staviti u istu smesu ovo je Sasvim dovoljno, u sve ovo naravno stavljam i parmezan i nešto malo timijana. Ovo će biti veoma mirisno i veoma lepo.. Ovo su inače zaista vrlo specifične loptice koje možete da nađete u Brazilu u zavisnosti od toga gde se nalazite ali generalno svaka regija Brazila ima svoje specifičnosti i svoja jela. Ove loptice su one koje su praktično univerzalne i koje možete da nađete praktično na svakom koraku kada se nađete u Brazilu naravno veliki uticaj na brazilsku gastronomiju imaju i Japanci koji su se doselili u prošlom veku kako bi radili na plantažama a naravno ljudi koji su se doseljavali tu, jesu i Nemci koji su doneli kulturu dimljeno mesa kao i pivo to je jedna zanimljivost vezana za brazilce... ona kaže da su popili 60 li piva u godinu dana. Dakle jedan od naroda koji zaista volim pivo naravno Italijani su se kasnije doseljava ali pa su doneli i veštinu pravljenja pasta pizza i svega ostalog ali i Afrikanci koji su u Brazilu doneli kafu banane u 17...

 Testo treba da se mesi nekih 2 do 3 min, sada ću lepo da nastavim da pravim kuglice tako što ovde imam ustvari i jedan tvrdi sir naseckan na kockice ruke ću nauljiti, ali pre nego što sve to uradim Staviću samo Pek papir u tepsiju, kako se ovaj moje kuglice ne bi zalepile jer ona kasnije idu u rernu ili se peku nekih 18 do 20 min 180 stepeni. Ovo je završeno, i treba mi sada jedna kašika imam ovde kašiku mladim kašikom kako bi kuglice sve bile otprilike iste veličine i ono što je potrebno jeste da nauljim ruke kako se kuglice ne bi lepile. A da ih vadim im kašikom dakle napravite disk na ruci malo udubljenje stavite jednu Kockicu sira i zatim Zatvorite sa svih strana ne postoji lakši način i kuglica je lepo oblikovana, sjajna je ja ću napraviti sada još nekih 7,8 kubica. I evo ga ostalo je testa Još samo za jednu kuglicu i ukupno sam napravio od ove količine dakle osam većih kuglica naravno možete da se igrate pada kuglice zaista bude onako male male male i da budu veličine zalogaja ali i ovo je dobro i ovo se neće baciti u svakom slučaju sve će se to pojesti i sve to zaista ukusno kao što sam rekao 18 do 20 na 180 stepeni.

 Brazil je poznat po fudbalu, kafi i karnevalu u Riju ovo je zaista zemlja veliki raznolikosti od urbanog Sao paola padovi naseljenih i divljih prašume, amazonije zaista u Brazilu možete da nađete sve i svašta i odatle ona izreka svako može pronaći Brazil do sebe zaista stoji ako se sećate početka emisije A ja se nadam da vam se sviđaju i ova brazilska jela videli ste vrlo lako i jednostavno se prave i vrlo su opasne ja vas pozdravljam da sledeće emisije i pozivam vas da mi gledati sutra prijatno i doviđenja.


 Ako ste do sada je li čokoladu, ili sladoled u ovim kombinacijama slobodno možete da ih zaboravite zato što zaista ovaj smuti nudi pregršt ukusa i vrlo sličnih onima koje volimo zapravo u tim sladoledima I u čokoladama ono što treba da uradim jeste da apsolutno spojimo sve sastojke koje ste videli na vašim ekranima daklem stavljam unutra i mleko i Grčki jogurt zatim stavljam čokoladu čokoladu naravno pa zatim jednu šolju bebi spanaćem i naravno nezaobilazno. meni tu jednu trećinu šolje neću sve staviti a da bih sve zasladi ostaviću i jednu kašičicu meda. i recimo dve do tri kocke leda. Sad je samo ostalo pale čoko minut Lepo smo u tim da uživam u početku dana. i evo ga čoko mi se lepo Smučio a ja za to vreme seckam i čokoladu još malo dodatne čokolade koje neću ukrasiti ustvari ovaj moj čoko min smuti. A zašto to ne bih uradio i sam malo topinga od čokolade koju ću staviti u jednu ukrasnu čašu evo baš ovako i sada preko svega ovog stavljam i mojih čoko Mint smuti to ću dodatno ugasiti i obogatiti sa još malo čokolade seckane čokolade i ukrasiti sa još malo listova menjate.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kako pripremiti hrskavi krompir iz rerne i piletinu sa pavlakom

Imate bajat tost? Evo nacina kako napraviti super topao, hrckav tost sa jos 4 sastojka