URADI SAM: ČIŠĆENJE KLIMA UREĐAJA

Da bi se vazduh u unutrašnjih prostorija zdravim i čistim neophodno je očistiti filtere klime uređaja. To je jednostavno raditi Pogledajte kako? 

ciscenje klime
Otvaranje poklopca


Poznato je da klima uređaji u slučaju da se ne čisti može biti pogodno tlo za razvoj raznih izazivača bolesti. Zato vam predlažemo da svake godine predmetnu ili zimsku sezonu da odvojite desetak minuta svog vremena i očistiti klimu kako bi u njenim funkcijama uzivali bez straha od bolesti.
Potrebno uraditi nekoliko koraka za čišćenje klima-uređaja
Podignute poklopac na taj način što će te krajeve u isto vreme povući prema sebi i na gore, poklopac motora ispod njega se vide 2 filter mrežice, sada je potrebno izvaditi oba filtera


klima
Filteri

Filter se vadi na sledeći način prvo se donji deo mrezice podigne gore za 1 do 2 cm potom uhvatiti mrežicu i povuci prema sebi na dole.

Na taj način ste skinuli jedan filter isto učinite i sa drugim filterom.

Ukoliko vaša klima poseduje dodatni filter na mrežici otvorite i njega.

Mrežica operite vodom i deterdžentom za sudove isto učinite i sa dodatnim filterom. Usisivačem usisati prašinu unutar klime uređaja. Poželjno je ako imate i neko sredstvo za dezinfekciju i očistiti unutar klime na mesto gde se montiraju filteri.

filteri za klimu
Pranje filtera

Filtere koje smo oprali ostaviti da se dobro osuši i vratiti ih na mesto, vodeći računa da stoje u predviđenom lezistu.

Spustite poklopac i vaša je klima spremna za upotrebu.

Autor: A.EBrojni su razlozi zbog kojeg se ljudi odlučuju za drvo kao podnu oblogu veoma dekorativna toplo na dodir ima dugu tradiciju kao građevinski materijal odlično je za zdravlje ekološko i obnovljivo. 

parket
podovi

Parket je jedna od najomiljenijih podnih obloga uopšteno gledano parketi se mogu podeliti na masivne i viseslojne.
Pod masivnim paketima podrazumevamo, parketne daščice izađi ne od jednog komada drveta. Najpoznatiji je svakako klasični parket obično se izrađuje debljine 14 i 20 milimetara ima širine se kreće od  30 do 70 milimetara sistem spajanje Pero plus utor.
Parket se uručuje u sirovom i neobrađenom stanju nakon lepljenja ga treba brusiti potom lakirati ili nauljiti


Seljački podovi
To su masoni paketi velikih dimenzija širine od 90 sto tri stotine milimetara a dužina idu i preko 2 m seljački padovi su obično slobodnijeg sortiranje česti su čvorovi pa čak i pukotine kako bi se naglasio prirodan izgled.
Kod ovog tipa parketa se najčešće koristi hrast,  Javor, jasen i bukva.

Mogu se isključivati neobrađeni ali lakirani voskirani ili uljani.

Pored masivnih parketa postoji i višeslojni parketi.
Dvoslojni parketI se kako ime kaže sastoji od dva sloja drveta koji su postavljeni jedno na drugi. Završni sloj učini neko meko drvo obično debljine 3 do 6 mm a donji noseći sloj može biti breze četinara zbog svoje specifične strukture inercijalno ali debljine od 9 do 11 milimetara predstavljaju najbolje rešenje za podno grejanje istraživanje i praksa su pokazale da su dvoslojni paketi najbolji i najoptimalniji za toplovodna podno grijanje jer je odnos toplo provodljivosti najbolji. Veo podsećaju na klasičan parket ali mogu biti većih dimenzija.
Kada je ovo završim obradama reč proizvođači su veoma stolici poslednje vreme pa se tako mogao dobiti brušeni patinirani,četkani, beljeni, bajcovanje, dimljeni ili termotretirani sa manje ili više oborenim ivicama. A pored svega mogu biti i lakirani voskirani ili uljani paketi. Izbor je zaista veliki a danas je lakše nego ikada pronaći pravi parket koji će modernom domu dodati specifičnu note u domu i topline.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kako pripremiti hrskavi krompir iz rerne i piletinu sa pavlakom

Imate bajat tost? Evo nacina kako napraviti super topao, hrckav tost sa jos 4 sastojka